Közélet és társadalom - Magánvélemények

Intő

Intő

Orbán vagy nem-iszlám? A kormánypárti tábor két arca

2018. október 10. - Gömbös Patrik

Nagy vihart kavart a napokban Törökország elnökének látogatása Budapesten.

A politika iránt érdeklődő magyar emberek körében az eféle viharokban található egy éles határ. Bármilyen vita üti fel a fejét, minden ember elhelyezkedik ennek a választóvonalnak a megfelelő oldalán, egy-egy ember mindig ugyanazon az oldalon.

A határ egyik oldalán a jelenlegi kormányt támogató emberek találhatók, míg a másik oldalán a kormánnyal szemben kritikus emberek. Ha halljuk, hogy valaki tesz egy politikával kapcsolatos állítást, biztosak lehetünk benne, hogy a határnak azon az oldalán mindenki ugyanazt állítja, míg a túloldalán annak tökéletes ellentétét.

A határvonal elhajlott, megcsavarodott, szétszakadozott, elmosódott, mikor a török elnök megjelent hazánkban.

A kormányunkkal szemben kritikus társadalom szerint az esemény két hasonló mentalitású diktátor találkozója. A kormányt támogató oldalon azonban a helyzet bonyolultabb.

Orbán Viktor miniszterelnök úr szerint a Magyarország és Törökország közötti jó viszony létfontosságú a magyar polgárok biztonsága érdekében. A miniszterelnök szimpatizánsainak egy része cseppet sem meglepő módon hálát ad kormányfőnk bölcsességéért.

Egy másik részük azonban jobban odafigyelt a Fidesz-elnök korábbi üzeneteire: az iszlám az ellenségünk.

A politika iránt érdeklődők körében mindenkitől elvárható a következetesség, a pálfordulásokat a közvélemény nem tolerálja.

De mi a helyzet akkor, ha két sziklaszilárd álláspont ellentmondásba kerül? Ki melyik tekintetben marad következetes és melyik lesz a másik álláspont, amiben viszont pálfordulást követ el? Ki lesz az áruló? Melyikük fog csatlakozni a határ túloldalához, Soros bábjaihoz? Aki megkérdőjelezi Orbán Viktor bölcsességét, vagy aki mosolyogva tapsol egy iszlám bestia érkezése láttán?

Sötétebb kép ez, mint a valóság. De Orbán Viktor, ha egyben akarja tartani szimpatizánsainak büszke táborát, jobban teszi, ha nem gyakran látja vendégül a szultánt. Kivéve, ha előáll egy remek tervvel, amivel Vona Gábor után küldheti a vlogger-világba Toroczkai Lászlót is, ami az EchoTV vörös szőnyegeiről némiképp nehezebb feladat lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://intoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3414294247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

talalom 2018.10.10. 21:56:27

Ne haragudj Patrik, de olyan hü - bocsi naív vagy,mint két pár rendőrcsizma. Magyarországnak érdeke, hogy normális viszonyt tartson fenn Törökországgal,és Oroszországgal is - ebben segíthetné az Európai Uniót is. Sajnos a választók negyede ezzel egy olyan sudribunkót bízott meg, aki beszari módon mindenkinek próbálna benyalni - sokszor eléggé bicskanyitogató módon. Nem csoda: szerencsétlen első szolgánk értetlenül áll mindenféle elvek nélkül, tök hülyén.

Gömbös Patrik 2018.10.23. 11:41:42

@talalom: Nem értem, hol a naivságom, miközben ennek a bejegyzésnek semmi köze ahhoz, hogy jó vagy rossz Oroszországgal vagy Törökországgal barátkozni - biztos igazad van.
Ez a bejegyzés nem Törökországról és nem sudribunkókról szólt, hanem a magyar emberekről.
süti beállítások módosítása